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Le pain d'épices sur internet - fortwenger.fr

Diffusion du lundi 13 novembre 2017 Durée : 6min

Pierre Nuss s'est baladé sur la toile.

Il vous présente le site du célèbre producteur de pain d'épices Fortwenger. A réécouter sans modération.

Pierre : es esch bààl Wihnàchte, s'word wedder in d'r Keche viel gebàche, net nùmme Bredle, àwer eu Labküche, oder Honigküeche, ja met Beldle drowwe, sowie's ùns d'Geneviève Grimmler gràd verzehlt het. Ich ben mehr eber wie durich s'Asse froh esch, net unbedingt waije d'Bildle, no hàw'i gedankt mer redde hitt vom Sitt vom berehmschte Labküeche Harschteller im Elsàss, s'esch d'r Fortwenger, in Gertwiller, un s'esch àn dere àdrass fortwenger punkt fr. Zetter'm Johr 1768 màche se Labküeche im Elsàss.

Pierre : ja, mànchi sààwe zetter d'Antiquität, àwer mer weiss dàss zetter'm 10. Johrhundert d'Chinese so garn d'r Mi-Kong hàn ghet, Mi-Kong, dess esch Honig Brot, litteràl ewersetzt, met Mahl, Honig, àromàtischi Pflànze, un no im'e Offe gebàche. D'àràwer Veliker hatte s'Rezapt von de Chinese genomme, un derno hatte's die Kritzritter noch Europà gebrocht, un no fahle noch e pààr Gwerz, àwer dess esch no eu komme im Laufe von de Johrhunderte. Die gànz Gschicht finde n'ehr ùff dem Sitt vom Dàà fortwenger punkt fr.

Pierre : ah jo, dess seht mer, in zwei Vidéos wie eich erkläre wie's gemàcht word, un eu die Geheimnisse ewer d'Zütàte, s'Bàche, wie d'r Labküeche gezeehrt word, dess esch àlles ùff'm Sitt fortwenger punkt fr. Sie hàn eu noch Gschaffter im gànze Elsàss wann ehr e bessele Hùnger hàn, in Gertwiller, Roppenhe, Strossbori, Richàwihr, Kaysersbari, un Kolmer. Clicke ùn entdecke un geniesse ehri Labküache ùff fortwenger punkt fr.